A A N D E W A N D E L M E T M A M S

Deze dagen ben ik op stap met mijn moeder. We wandelen een deel van de kloosterroute in Brabant. Een uitgelezen moment om eens lekker te babbelen. Grappig hoe er dan ook ruimte ontstaat voor andere gespreksonderwerpen dan normaal thuis bij een kopje koffie.

Zo wordt het ook maar weer eens duidelijk hoe bepalend afkomst en geschiedenis zijn: we erven zooo veel meer dan onze fysieke kenmerken!

We erven allemaal genetisch materiaal van onze ouders en voorouders. Bij genetisch materiaal denken we vaak aan fysieke zaken, zoals hoe ons gezicht eruit ziet, hoe snel we kaal 👩‍🦲 worden, die bredere heupen en ga zo maar door. Natuurlijk neem je ook patronen mee vanuit je voorouderlijke lijnen. In sommige families is men bijvoorbeeld kort aangebonden, onzeker, anderen zijn juist weer heel sociaal en open. En ga zo maar door.

Je neemt echter véél meer mee uit voorouderlijke lijnen dan je vaak denkt. Neem nu trauma’s die met name veel vrouwen ervaren in hun bekken en borstgebied. Misschien is er wel schaamte, voel je je daar ongemakkelijk en praat je er niet gemakkelijk over. Dat ongemak hoeft niet eens van jou te zijn, maar kan ook meerdere generaties in je familielijn meegaan. Het is zo maar mogelijk dat het misschien wel 6 generaties geleden ooit eens bij een voorouder is begonnen. In de tussentijd is het overgedragen van bijvoorbeeld moeder op dochter, zonder dat ooit iemand daar bij stil heeft gestaan.

Dit is een tijd waarin veel mensen wél aan de slag gaan met dit soort dingen. Want het kan stoppen bij jou, zodat jij het niet doorgeeft aan generaties na jou.

Je kunt dit patroon doorbreken door ermee aan de slag te gaan. Binnen het Centrum van Nieuwe Balans Energie
weten we daar wel ’t een en ander van.

#voorouderlijkelijn#familiepatronen#nieuwebalansenergie#3d5d#werkenaanjezelf#patronendoorbreken#bewustzijnsverandering