Inspiratiebron


Recent kreeg ik de vraag wie of wat mij inspireert in mijn werk. Ik ben een boekenwurm, en lees naast literatuur graag boeken over persoonlijke ontwikkeling en bewustwording. Een van de laatste boeken die ik las was overigens ‘Bewustzijn als enige werkelijkheid’ van Rupert Spira. Zeker een inspiratiebron en aanrader, als je het mij vraagt.Toch is het vele lezen wat ik doe, bijna zo vanzelfsprekendheid en gewoon, waardoor dit als antwoord op de vraag die mij gesteld werd niet eens opkwam.

Er volgde een stilte. En na een kort reflectiemoment besefte ik ineens dat het mijn cliënten zijn die ieder op hun manier regelrechte inspiratie voor mij zijn. Wat maakt dat ik elke dag met enorm veel plezier aan het werk ben.
Het voelt als een voorrecht om steeds weer een stukje mee te mogen wandelen met al die mooie mensen met hun persoonlijke issues en vragen. Vragen die stuk voor stuk een persoonlijke vertaling zijn van universele thema’s van het mens zijn.


Enerzijds bijzonder en uniek in en op zichzelf en anderzijds heel gewoon en gelijk in vergelijking met ‘de ander’. Want, vrij vertaald naar Rupert Spira: allemaal delen we het zelfde onmetelijke bewustzijn. Of, zoals in de Maya groet ‘In Lak’ech’:    “Ik ben een andere jij.    Jij bent een andere ik”.


Simpel en waar. En zo inspirerend!