Vrijheid zonder voornemens

M O N D A Y M O V E S

Deze eerste werkdag van het nieuwe jaar begint met nog meer online werk voor mij dan normaal en met kids thuis aan hun schoolwerk. Even wennen. Herkenbaar?

Mijn buurman vroeg gisteren naar mijn doelen voor 2021, waaronder sportieve. Over die laatste kan ik kort zijn (m’n buurman kent me nog niet erg goed): ik ben al blij als ik het bij mijn dagelijkse pittige yoga/pilates-routine houd en ik straks weer kan dansen. Over het andere deel van zijn vraag dacht ik langer na.

Ik besefte eigenlijk geen doelen te hebben. Vooral in deze gekke tijd lijkt het me een fijne kunst om in het moment te kunnen zijn met mijn aandacht, in plaats van met mijn gedachten in de toekomst. Zelfs als die uitgaan naar mooie doelen en plannen.

De last van ‘iets willen of moeten’ viel weg en ik maakte de keuze om alles ‘klein’ te houden. De wereld is al hectisch genoeg nu.

Ik blijf dus voor het nieuwe jaar lekker in mijn eigen cirkel van invloed zonder deze te willen oprekken. Besluit om mezelf te laten leiden door wat steeds het wezenlijkst voelt. Om me te laten verrassen door welke mooie wendingen dan ook. Toch een doel dus, besef ik me nu. Maar who cares? Ik heb er zin in!

Fijne maandag!