Schone schijn of naakte waarheid?

Gisteren zag ik “The Nest” in de bioscoop. Een prachtig intense film over hoe wij als mens het risico lopen van onszelf en daarmee van onze omgeving vervreemd te raken. Met alle trieste gevolgen van dien.

Het raakt me om te zien hoe we in de maatschappij in de situatie terecht kunnen komen, waarin we ons leven leiden “van buiten naar binnen” in plaats van “van binnen naar buiten”. Hoewel het zo gemakkelijk lijkt om trouw te zijn aan wie wij zelf zijn, aan onze persoonlijke kwaliteiten en drijfveren, is het tegendeel voor velen van ons waar.

We zijn ons bewust van en gericht op verwachtingen en oordelen over ons en ons gedrag. Zowel van de omgeving en die van onszelf die we in de loop der tijd hebben ontwikkeld.

Maar stel je nou eens voor dat jij juist het verschil maakt als je je eigen leven leidt? Met alles wat daar bij hoort? Kan je dan zien dat dáár de ontspanning en flow ontstaat? En dat jij juist daarmee het verschil maakt, voor jezelf, maar zeker ook voor de mensen om je heen?

Laat jouw geluid horen, in plaats van dat van een ander. Gewoon omdat de wereld daar 100% zeker een stukje mooier van wordt!