Leef jij van binnen naar buiten of andersom?

O N T W I K K E L P R I K K E L

…een vraag die je aan het denken zetten over jezelf en je ontwikkeling..

Leef jij je leven van binnen naar buiten of andersom?

Als je je leven van buiten naar binnen leidt, dan laat je je leiden door wat er van buiten op je afkomt. Jouw eigen doelen, behoeften en belangen kunnen dan op de achtergrond raken. Je maakt ze ondergeschikt aan die van je omgeving, van de mensen om je heen.

Natuurlijk is er helemaal niks mis met rekening houden met de wensen van anderen. Als dit echter ten koste gaat van jou zelf, is dat niet wenselijk. Als jij je leven van binnen naar buiten leeft, dan ontmoet je de wereld vanuit jouw persoonlijke kracht en voer jij de regie over jouw leven, over dat wat zijn aan anderen inhouden. Maar dan niet vanuit een neiging tot op de automatische piloot jezelf aanpassen, maar vanuit jouw eigen stevige fundament!

Je kan immers pas echt geven als je eerst goed voor jezelf gezorgd hebt. Wat kan jij jezelf voornemen om (nog) meer van binnen naar buiten te leven? Tegen wie of wat zeg je dan voortaan meer ja of juist nee?